Stemningsreportage

fra EPJ-Observatoriets Årskonference 2001

på Hotel Nyborg Strand

 

 

Af forskningsassistent Egil Boisen, Aalborg Universitet

Læge og konsulent Søren Vingtoft, MEDIQ, medarrangør af EPJ-Observatoriets Årskonference 2001, gjorde status og manede til større satsning på EPJ samt forøget koordinering og dialog.

 

De godt 350 konferencedeltagere repræsenterede hele spektret - fra politikere og forskere, over udviklere og leverandører til brugere og en enkelt amatørfotograf og skabte et billede af debattens bredde og betydning.

 

Åbningstalen blev holdt af sundhedsminister Arne Rolighed som leverede et underholdende og engageret bud på debattens fokuspunkter.

 

Scientific Officer Ilias Iakovidis fra Europa Kommissionen indledte et inciterende debatoplæg med at fortælle, at han blev nødt til at stå op, fordi han ikke kunne tale uden at bruge armene på sydeuropæisk maner og slog dernæst til lyd for vidtrækkende nytænkning bl.a. baseret på standardisering og højtstrukturerede data.

 

Det smalle stræde foran den store sal skabte rammerne om en fortættet, travl pause, hvor mennesker og meninger mødtes - men hvor der også var lysninger af stille fordybelse.

Det høje tempo forsatte i fire parallelle sessioner. Her er det Morten Bruun Rasmussen, Center for Sundheds-telematik, der åbnede debatten om sundhedsportaler.

 

Der samles op fra dagens parallel sessioner ved den afsluttende plenumdebat. Informative referater og stramt afviklet debat gav oplevelsen af at få det hele med, også takket være plenumsalens store vinduer...